Deprecated: Required parameter $args follows optional parameter $depth in /customers/7/d/c/michaels-autoruder.dk/httpd.www/wp-content/themes/kallyas/framework/classes/class-mega-menu.php on line 82 Deprecated: Required parameter $output follows optional parameter $depth in /customers/7/d/c/michaels-autoruder.dk/httpd.www/wp-content/themes/kallyas/framework/classes/class-mega-menu.php on line 82 Deprecated: Required parameter $width follows optional parameter $post_id in /customers/7/d/c/michaels-autoruder.dk/httpd.www/wp-content/themes/kallyas/framework/classes/class-image-resize.php on line 295 Deprecated: Required parameter $width follows optional parameter $attachment_id in /customers/7/d/c/michaels-autoruder.dk/httpd.www/wp-content/themes/kallyas/framework/classes/class-image-resize.php on line 304 Reparation af stenslag – Michaels Autoruder

Reparation af stenslag

Reparation af stenslag i forruden er en af vores specialiteter, og vi kommer gerne ud til dig og reparerer din forrude, ligesom du også er velkommen til at komme ud på vores værksted. En reparation af stenslag tager typisk imellem en halv og en hel time, og ligesom med udskiftning af forrude kommer vi gerne ud til dig i vores rullende værksted. Har du en glasforsikring hos dit forsikringsselskab, ordner vi al logistikken helt automatisk, og hvis ikke du har en forsikring, får du en god pris, RING på tlf.: 2960 1109 og hør nærmere!

Glæd dig! Vi arbejder på en lille video, som viser, hvordan du selv kan reparere et stenslag i forruden med dette stenslags-sæt fra Thansen.

Synsregler ved stenslag

Er du i tvivl, om et stenslag sidder et kritisk sted, så kan du læse reglerne herunder – det er så ærgerligt at få bilen kasseret til syn, fordi der sidder en lille stjerne et sted i synsfeltet. Husk også, at det gælder om at få repareret skaden, før den vokser sig stor og slår revner i ruden. Er stjernen først ”løbet”, risikerer du, at hele forruden skal skiftes.

Regler for stenslag

Hvis skader på forruden er større end beskrevet her, kan forruden ikke godkendes.

Område A: Stenslag eller revner, der ikke kan omsluttes af en cirkel med en diameter på 3 mm. Eller flere skader, ridser eller mattering (ved ”sandblæsning”), der gør ruden, forvrængende eller utydelig.

Område B: Stenslag eller revner der ikke kan omsluttes af en cirkel med en diameter på henholdsvis 10 og 50 mm.

Område C: Stenslag eller revner der ikke kan omsluttes af en cirkel med en diameter på henholdsvis 30 og 150 mm.

Forrudens inddeling

Forrudens inddeling

Her kan du se en oversigt over forrudens områder. Sidder stenslagene i område A og B, bør du få repareret dem med det samme, inden de udarter sig til en stor skade.

Typer af stenslag

Det kan være svært at afgøre, om et stenslag er stort og kræver en reparation her og nu, eller om det er lille og ubetydeligt. En tommelfingerregel siger, at hvis der er "stjerner", altså små men tydelige revner ud fra midten af slaget, så er det alvorligt. Her risikerer du nemlig, at stjernerne lige pludselig løber og bliver til store og uhelbredelige revner. De små og overfladiske stenslag er typisk mere runde og bløde i kanterne.

Send os et billede
Er du det mindste i tvivl, så få en professionel vurdering. Du er velkommen til at tage et billede af skaden og sende det til os på info@michaels-autoruder.dk.

Overfladisk stenslag

Overfladisk stenslag

Et overfladisk stenslag vil oftest være afgrænset til et lille hak i glasset. De overfladiske skader er primært et problem, hvis de sidder i synsfeltet, men vil sjældent påvirke rudens brudstyrke.
Store stenslag

Store stenslag

Er der splintrende aftegninger, ligesom lyn, og begyndende revner, er der sandsynligvis tale om et stort og alvorligt stenslag. Sørg for at få det lavet, inden det ødelægger ruden helt.
TOP